Skip to main content

Praktische informatie

Elke week komen wij samen met een hele hoop vrijwilligers die zich inzetten en zich samen amuseren. Het feit dat dit in een bosrijke omgeving kan is zonder twijfel een pluspunt. We bieden een zinvolle vrijetijdsbesteding aan waarin respect voor elkaar en voor de natuur centraal staan. Kinderen en jongeren verkennen spelenderwijs het leven en kunnen zichzelf ontplooien door middel van groepsactiviteiten. Creativiteit wordt altijd aangemoedigd. De leiding heeft een belangrijke rol en neemt hierin zijn verantwoordelijkheid. Engagement is bij ons geen modewoord. Scouting... een levensstijl!

Heibos

Voor wie: Jongens en meisjes zijn welkom vanaf 6 jaar

Verdeling van de groepen("takken"):
Kapoenen: 1ste en 2de leerjaar (6-8 jaar)
Welpen: 3de t.e.m. 5de leerjaar (8-11 jaar)
Akabe: 6 tot 21 jaar (inschrijven tot 18 jaar)
Jong-verkenners: 6de leerjaar t.e.m. 2de middelbaar (11-14 jaar)
Verkenners: 3de t.e.m. 5de middelbaar (14-17 jaar)
Veetees: 6de middelbaar (17-18 jaar)
Leiding: +18 jaar

Bewegingskledij:
Al onze leden dragen het uniform, ontworpen door de nationale koepel. Aanvullingen hierop zijn de t-shirts en truien die we zelf hebben laten bedrukken met ons logo. De kapoenen hoeven enkel een das en t-shirt van onze groep te dragen. Meer info hier.

Wanneer: Elke zondagnamiddag om 14u. Voor de kapoenen, welpen en Akajoue tot 17u. De oudste takken gaan door tot 18u.

Weekends, zomerkampen,...: Alle takken gaan verschillende keren per jaar op weekend. In juli gaat de hele groep samen op kamp in de Ardennen. De jongsten gaan een week, de ouderen twee weken. Om de drie jaar gaan de givers bovendien in augustus op buitenlands kamp.

Kostprijs: Het lidgeld bedraagt 45 euro per jaar. Daarbij komen enkele euro’s werkingsgeld (+/- 15 euro), vooral bij de jongere takken. Voor het kamp wordt ook nog een takgebonden bijdrage gevraagd (werkingsgeld/"patrouillegeld", +/- 15 euro). Dit wordt gebruikt voor takgebonden onkosten zoals knustelmateriaal, verkleedkleren, materiaal voor de patrouillekoffer, ... 

Adres:
Heibos, H. Van den Reecklaan 37 b, 2820 Bonheiden. KAART

Inschrijvingen:
 De inschrijvingen voor het scoutsjaar starten op 1 september voor alle leden en niet-leden. Voor nieuwe leden geldt de volgorde van inschrijven. UITZONDERING: nieuwe leden die een broer of zus in onze scouts hebben of kind zijn van een oud-Frassatiaan, kunnen al ingeschreven worden vanaf 1 augustus. Deze voorrang vervalt na 31 augustus. Er is echter geen voorrang op de bestaande wachtlijsten. Alle inschrijvingen zullen gebeuren via een webformulier op www.frassati.be/inschrijving.
Momenteel hanteren wij een maximum van 17 leden per generatie. Dit doen wij om de goede werking en de veiligheid te kunnen garanderen. Helaas zijn er voor de meeste jonge generaties wachtlijsten (generaties 1995, 2000, 2001, 2002 en 2004). De volgorde van de wachtlijsten van vorig jaar blijft behouden.

Rekeningnummer: BE17 4140 0230 7121

Meer info?
www.frassati.be/contact