Skip to main content

Wijnslag

afbeelding van gekko

Beste ouders en leden,

We kijken er naar uit: onze jaarlijkse wijnslag! We zijn er weerom in geslaagd u een uitmuntende rode en witte wijn aan te bieden. Je kan deze wijn kopen via de boekjes die de leden meekrijgen maar ook, en dit draagt onze voorkeur weg, via het online formulier. Het formulier invullen maakt het voor u en ook voor ons allemaal wat makkelijker, alles kan zo vlotter verlopen. Uiteraard tellen de online verkochte flessen ook mee voor de competitie van de meest verkopende leden. Deze kwalitatief hoogstaande wijnen worden verkocht tegen de schappelijke prijs van 7,5 euro. U zal geen spijt hebben van uw aankoop!

Op zaterdag 22 februari zullen leden en leiding deze wijnen deur aan deur verkopen.

   De witte wijn:

Marques de Requena

Macabeo-Chardonnay Blanco 2012

 Herkomst : Valencia, Spanje

 Druiven: Macabeo & Chardonnay

 Geur: Frisse aroma’s van limoen, pompelmoes wisselen af met appel en peer en een vleugje accacia.

 Mond: Na een levendige aanzet met frisse zuren, neemt de Chardonnay met zijn vol en romig pallet de bovenhand. De afdronk is aromatisch en intens.

 Wijn  & gerecht: Heerlijk (zomers) aperitief, maar ook een uitstekende begeleider voor schelpdieren, zomerse slaatjes, gebakken vis en jonge kazen.

   De rode wijn:

Teanum

Favugne Rosso 2012

 Deze volbloed Montepulciano oogt pico bello, bloedrood en  intens tranend. Dan het boeket: zwarte vruchten, waaronder pruim en bosbes, met lichtjes decadente aroma’s van chocolade toffees en ganache. Vlezig, sappig en peperig zijn de codewoorden qua smaak, met een hart van vooral rijp zwart fruit, zoethout en een levendige aciditeit. Chocoladetruffels in de lange afdronk.

 Herkomst: Puglia, Italië

 Druif: Montepulciano

 Wijn & gerecht: Ideaal bij gegrilde vleesgerechten en stoofpotjes.

 Onderscheidingen: Zilveren Medaille op het AWC International Wine Challenge Vienna.