Skip to main content

Wijnslag

afbeelding van Giraf

Beste Frassatianen,

Naar jaarlijkse gewoonte is het weer wijnslag. Om onze rode wijn te kopen (prijs = €7), kan je altijd beroep doen op onze wijnboekjes.  Deze werden uitgedeeld aan alle leden tijdens de vergaderingen.
Extra wijnboekjes staan ter beschikking via de site in het bijgevoegd word-document (hier is ook nog wat exra praktische informatie te vinden). Hiervoor klik je er rechts onderaan in het bericht op "bijlage".

De opbrengst van deze wijnslag wordt gebruikt om tenten en ander materiaal mee te kopen voor de groep.

Onze rode Siciliaanse wijn heet ‘Kyos Nero D’avola’. De wijngaarden waarvan deze wijn afkomstig is, zijn gelegen in het noordwesten van Sicilië (Italië), meer bepaald in de heuvels van Santa Ninfa. De wijngaarden bevinden zich op 250m boven zeeniveau, op een plaats waar het klimaat sterk beïnvloed wordt door de nabijgelegen Middellandse zee. De Kyros Nerod D’avola  wordt gemaakt uit één druivensoort, de Nero d’Avola. Deze wijn heeft een robijnrode kleur en kent volle en kruidige aroma’s met op de achtergrond toetsen van rode en zwarte bessen. In de mond geeft een volle, krachtige  smaak en een zachte aanhoudende afdronk.

Deze wijn is een ideale begeleider van pasta, gegrild rood vlees, stoofpotjes en gerijpte kazen, maar kan evenzeer op eigen benen staan.

Mogen we jullie vragen om deze wijnboekjes ten laatse op 21 februari in te leveren. Je mag deze uiteraard wel vroeger afgeven aan de leiding.

 

Stevige Linker,

UW leiding

BijlageGrootte
Bijlage site.doc113 KB