Skip to main content

wijnslag 2008-2009

afbeelding van suricata

Vorig jaar was de wijnslag een ongeëvenaard succes. Wel 1400 flessen werden aan de man gebracht, wat een mooi sommetje opleverde in onze spaarpot. Want koken kost geld, en helaas steeds meer geld. Iedereen die Frassati een beetje volgt, heeft wel gemerkt dat we de voorbije jaren explosief gegroeid zijn. Dat onverhoopte succes heeft echter zijn keerzijde: takken worden almaar groter, dus lokalen worden steeds krapper en krapper, en op kamp lijkt het soms wel of je in een sardienenblik slaap in plaats van in een tent. Daarom staan er heel wat investeringen op stapel: de aankoop van een tweede grote tent (u kent ze wel: het witte slaappaleis dat ons kampterrein sinds twee jaar siert), de bouw van een bijkomende blok met lokalen, en de aankoop van extra materiaal. Dus ook dit jaar brengt Frassati een kwaliteitswijn aan de man.

Het selectiecomité koos in een blinde test met unanimiteit van stemmen een wijn. Groot was echter onze verbazing toen we merkten dat de naam ervan een belletje deed rinkelen: Helderberg Red Hot... Even graven in het geheugen leerde ons (en waarschijnlijk ook u) dat we deze wijn twee jaar geleden ook al eens kozen. En dat hij vorig jaar in de selectie op nummer twee kwam te staan. Conclusie: hij is zo goed dat hij terug moet komen...


Daarom presenteren wij u vol trots de Helderberg Red Hot 2006.

Helderberg Winery, opgericht in 1906 en gelegen in de schaduw van de Helderberg, is een van Zuid-Afrika's oudste wijnhuizen. De Helderberg met zijn ongekende flora vertegenwoordigt het unieke karakter van de regio. Het is de verscheidenheid aan terroir, zowel maritiem als bergachtig, die Helderberg Winery het unieke fruit schenkt die de basis vormt voor haar kwaliteitswijnen.

De samenstelling van de Red Hot bestaat uit 50% Shiraz, 35 % Merlot en 15 % Cabernet Sauvignon. Deze robijnrode wijn heeft rijke aroma’s van pruimen, rijpe bosvruchten en een kruidige toets. In de mond kent hij een volle, krachtige smaak van rijpe bessen met een soepele afdronk die lang nazindert. De oogst 2006 garandeert een wijn die al even heeft kunnen rijpen, wat het karakter alleen maar versterkt heeft.


U kan deze wijn, die  in dozen van zes verpakt is, kopen aan de prijs van 7 euro per fles. Bestellen doet u bij de leden of bij de leiding (die beschikken over de gekende boekjes), of via de site. Betaling gebeurt vooraf, bij de bestelling. De levering en afhaling zal gebeuren op zaterdag 28 februari. Voor vragen kan u steeds mailen naar wijnslag@frassati.be.


We hopen dat deze editie een nog groter succes wordt dan de vorige. Geef toe, 1.500 flessen klinkt zo mooi...