Skip to main content

Blog van Collie

Presentatie Jamboree 2011

afbeelding van Collie

Beste verkenners en jongverkenners die geboren zijn tussen 25/07/1993 en 27/07/1997,

Hier bijgevoegd vinden jullie de presentatie die ik gebruikt heb op de infoavond voor de verkennerouders ter gelegenheid van het buitenlands kamp. 

Vooral met betrekking tot het begrip ‘troep’ en de implicaties hiervan op het al dan niet kunnen ontmoeten van andere Frassatianen was er enige onduidelijkheid.  In bijlage een poging ter verheldering. 

Je mag mij steeds mailen met vragen (collie AT frassati.be), maar voor de details zal ik je moeten doorverwijzen naar www.jamboree2011.be.

Internationale linker, 

Collie

Allerlaatste kampinfo verkenners

afbeelding van Collie

Beste verkenners,

Het is nog slechts een kwestie van uren vooraleer jullie de bus opstappen die voor het vervoer naar het idyllische Odeigne zal zorgen.  De VKL legt op dit moment de hand aan de allerlaatste voorbereidingen, maar nu al kunnen we met zekerheid verklaren dat het een knaleditie wordt!


De allerlaatste nuttige info vind je in de rubriek Takinfo-->Verkenners

http://www.frassati.be/verkenners

KV Mechelen naar de Heizel!

afbeelding van Collie

Beste vrienden-voetballiefhebbers,
Beste vrienden-sinds-vandaag-voetballiefhebbers,

De spelers van KV Mechelen zwaaien al met de beker.

 

Na het succes tegen Thila was er vandaag plaats voor een nog grotere voetbalvreugde: KV Mechelen plaatste zich verdiend na een thriller, afgesloten door een strafschoppenreeks, voor de finale van de Beker van België.

Historisch, Merckxiaans (maar dan in het voetbal), woorden komen tekort.  In elk geval: mis dit evenement niet!  Net geen verplichte scoutsactiviteit, maar geef toe, zoiets missen vergeef je jezelf nooit meer.

Zaterdag 23 mei, Koning Boudewijnstadion in Brussel: We're gonna win the cup!

Mvg

Collie (zónder stem, wegens 4u wild zingen)

Ardennenweekend 2008

afbeelding van Collie

Helden, heldinnen en andere verkenners,

Terwijl de bladeren met onverdroten inzet van de bomen tuimelen, kijk je verveeld uit het raam. Het hele klaslokaal geurt naar het klamme zweet van de meelijwekkende man die zijn vruchteloze zoektocht naar een geïnteresseerde blik zonet staakte. Oh jee... Een natte vlek op pagina 43, getsiederrie! Het was de fysieke weergave van weemoed, die pagina 43 schromelijk bevuild heeft. Weemoed, het gevolg van een onwillekeurig opkomende herinnering aan een zomerse tijd in een bosrijke omgeving. Minstens even intens als de geur van je botinnen na de eerder genoemde zomerse tijd, is je verlangen naar met prachtige flora begroeide oneffenheden, naar groenlanden met uitgesproken diverse fauna, naar de gezonde lucht en –niet in het minst- naar scouteske ambiance ten zuiden van het Vlaamsche polderland. Verheugd, opgetogen, vergenoegd ende tevreden zal je dan ook zijn met deze erg plechtige annunciatie: het Ardennenweekend nadert. (© Pointer)

De praktische info vind je op het online trimesterprogramma.

Een stevige linker.
Lees verder

Inhoud syndiceren